Blog

Pratimo TRENDOVE ! Prvi radijski podcast Big Radija u BiH – GLUVA Soba

Predstavljamo Vam prvi Podcast u režiji BIG Radija pod nazivom GLUVA SOBA

Prateći svjetske trendove i uz pomoć tima sa websajta Podcast.ba pokrenuli smo sopstveni Podcast pod nazivom GLUVA SOBA.

Šta je uopšte Podcast?
Prema nekoj nezvaničnoj definiciji, podcast je emisija odnosno program koji je dostupan u digitalnom formatu za preuzimanje preko interneta.

Jednostavno, riječ je o govornoj formi zabave, pružanju naučnog objašnjenja određenih tema ili analizi i komentarisanju teme koja je povezana sa različitim oblastima stručnosti gosta. Međutim, kreiranje dobrog, uspješnog podcasta u kojem će ljudi uživati neće biti lako. Naravno, nije potrebno imati diplomu iz oblasti podcasta ili novinarstva, ali dobro je znati osnovna pravila kvalitetnog i zanimljivog podcasta.

Podcast je sada popularna i uobičajena metoda zabave i komunikacije. Međutim, takođe spada u relativno novu vrstu tehnologije.

Više o Podcastu potražite na websajtu www.podcast.ba

Pored novoformiranog Podcasta “Gluva Soba” putem našeg portala ali i socijalnih mreža moći ćete da pratite neke od naših najpopularnijih emisija kao što su Nektar Zvijezde Z’BIGa i BlaBlaonica.

Šta je Gluva Soba i kakav je koncept ovog Podcasta?

“Gluva soba” je Podcast emisija u kojoj ćemo jednom sedmično u studiju ugostiti zanimljive goste i obrađivati aktuelne teme. Pored stručnih gostiju u našoj “gluvoj sobi” ugostićemo i muzičke zvijezde, sportiste, doktore ali i sve one osobe koje imaju šta da kažu i ispričaju svoju priču. Sve epizode će biti prikazane na našem YouTube kanalu BigRadioBL kao i na portalu BIGportal.ba

Putem dugmeta Subscribe zapratite nas na YouTube kanalu putem ovog linka kako bi na vrijeme dobijali obavještenja o novim epizodama.

Pogledajte I ostale naše epzode.

Epizoda 2, Epizoda 3, Epizoda 4, Epizoda 5

U ovoj epizodi Gluve Sobe gost je bio naš kolega David Pavlović koji je zajedno sa KonTiki agencijom posjetio mjesto Kemer u Turskoj i za Vas u 15-minutnom Podcastu objasnio kakve Vas procedure čekaju na aerodromima, u hotelima i na plaži ukoliko se ovog ljeta “u doba korone” odlučite na putovanje u Tursku charter letom direktno iz Banja Luke, a uz pomoć agencije KonTiki.